Hemoroid Beslenme

Hemoroid (Basur) Hastalığından Korunmak İçin Yemeniz Gereken 8 Önemli Yiyecek Nedir?

Marketinizde kolayca bulabileceğiniz bu yiyecekleri Hemoroid’den korunmak ya da tedavi etmek için gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Şimdi bu 8 önemli yiyecek maddesini inceleyelim!

1. Yaban Mersini

Yaban Mersini birçok hastalık tedavisinde yaygın olarak tüketilmesinde fayda olsa da Basur hastaları için çok daha faydalı olduğu araştırmacılar tarafından sunulmaktadır. İçinde bulunan yüksek dozda antosiyaninler sayesinde, kan damarlarında bulunan proteinlerin zarar görmesini önleyerek damar sisteminin daha sağlıklı halde çalışmasını sağlar. Bunların yanında Yaban Mersini güçlü bir lif kaynağı olup yüksek miktarda E vitamini içerir.

2. İncir

İncir eski zamanlardan beri kabızlık için tüketilen önemli yiyeceklerden biridir. Özellikle soymadan yenilen incirin kabuğundaki lifler, gevşetici ve yumuşatıcı özelliklerinden dolayı kolay tuvalete çıkmanızı sağlar. İncir alırken tombul ve yumuşak olmasına dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca koyu renkli, güzel kokulu ve orta tatlıkta olan incirlerin daha çok tüketilmesi önerilir. Hızlı bozulan bir meyve olmalarından dolayı alındığı gün yada iki gün içerisinde tüketildiğinde etkisi daha verimli olmaktadır. Raf ömrü çok daha uzun olan kuru incir almanız halinde dilediğiniz zaman tüketebilir ve aynı etkenlere sahip olmasından dolayı kabızlık problemi için her an elinizin altında yiyebileceğiniz bir doğal ilaç özelliği taşıyabilmektedir.

 

3. Ispanak

Basur hastalığı bulunan tüm hastaların tüketmesi gereken en önemli sebzelerin başında ıspanak gelir. Tüm sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlayan ıspanak sayesinde bağırsaklar temizlenerek tekrardan yenilenir. İçindeki magnezyum ile bağırsak hareketlerini düzenli hale getirir. Hemoroid problemi yaşayan kişiler düzenli olarak ıspanak tüketmelidir.

 

4. Bamya

Çoğu insan bamyanın yapışkan yapısını sevmediğinden dolayı çok fazla tüketmemektedir. Ancak sindirim sistemi için mükemmel faydalı bir sebze olduğu göz ardı edilemez. Bamyanın lifsi yapısı suyu içinde muhafaza ederek bağırsak sistemini hızlandırır ve kabızlığı önleyerek Hemoroid oluşumunu engeller. Yapışkan ve sümüksü yapısı bağırsakları rahatlatarak acısız şekilde tuvalet ihtiyacınızı gidermenizde yardımcı olur. Bamya alırken taze, sert, parlak yeşil kabuklu ve 10 cm’den büyük olmamasına dikkat edilmelidir. İçerisindeki vitamin ve enzimlerin özelliğini kaybetmemesi için mümkün olduğunca az pişirilmelidir.

 

5. Pancar

Kırmızı pancar tüketimi, kabızlık ve basur hastalığından korunmak için en iyi yöntemlerden biridir. Yüksek lif içeriği sayesinde vücutta bulunan atıklar bağırsaklardan kolayca geçerek anüs dış çeperindeki yırtılmaları önler. Bunun yanında yeşil pancarı da aynı özelliklere sahip olmasından dolayı rahatlıkla tüketebilirsiniz. Kırmızı pancar, Hemoroid hastalığı yanında kolon kanseri olan kişilerde kanser hücreleri ile savaşarak kanser oluşumuna engel olabilmektedir.

 

6. Yulaf Ezmesi

Sabah kahvaltısında bir kase yulaf ezmesi yemek güne iyi bir başlangıcın anahtarıdır. Yulaf içeriğindeki yüksek vitaminler ve iyi bir lif kaynağı olmasından dolayı dışkı yumuşak bir şekilde bağırsaklardan geçerek dışarı atılır. Yulaf yemeden önce birkaç saat suya batırın. İşlenmemiş yulaf, diğer tahıl taneleri gibi bağırsaklarda magnezyum emilimini engelleyici fitik asit içerir. Suda bekletilmiş yulaf, enzimleri kırarak fitik asiti nötrleştirir ve besin değerini arttırır.

7. Arpa

Arpa içerisinde bulunan lifler bağırsağı yumuşatıp dışkının vücuttan atılma süresini kısaltarak kolaylıkla çıkışını sağlamakta ve Hemoroid riskini bu sayede azaltmaktadır. Bunun yanında bu lifler iyi huylu bakterileri besleyerek kısa zincirli yağ asidi olan bütirik asidin üretimine yardımcı olur. Bütirik asit vücutta sindirim sistemi ve bağırsak sisteminin işlevini en iyi şekilde yapmasını sağlar.

8. Kuru Erik

Kuru erik, incir meyvesi gibi yüksek miktarda lif içeriğinden dolayı midede rahatça sindirilerek kalın bağırsağın işlevini arttırır ve dışkının vücuttan kolayca atılmasına yardımcı olur. Özellikle Basur hastaları günde 4-5 adet kuru erik yemeği ihmal etmemelidir.

 

Takviye edici bitkisel kürlerimizi incelemek için TIKLAYIN.

Sitemizin yeniliklerinden haberdar olmak ister misiniz?